Hvalsø Skole

For nogle få år siden kontaktede ledelsen på Hvalsø Skole Lejre Kunstforening med henblik på, at vi også giver vores kunstnere mulighed for at udstille på skolen.

Hvalsø Skole lægger vægt på at præsentere eleverne og deres forældre for kunst og har også værker hængende, som er stillet til rådighed af Statens Kunstfond.

Skolen har sat udstillingsskinner op på den brede forbindelsesgang gennem skolen, hvor mange færdes hver dag, og det giver et pænt stort udstillingsareal.

Udstillingslængderne er et kvartal og følger skoleårets ferier.

Kontakt Lejre Kunstforening, Vivi Holm, vh@pigespejder.dk

Rådhuset i Hvalsø

Lejre Kunstforening har mulighed for, at en af vores kunstnere kan udstille på rådhuset i Hvalsø.

Vi har pladsen efter Borgerservice og frem mod vinduerne. Det giver mulighed for at udstille et begrænset antal billeder.

Herfra går der til hver side to lange gange, hvortil der kun er adgang via en aflåst glasdør. Men også her er der de nødvendige ophængningsskinner. De ansatte er meget gladefor at kunne se kunst på væggene i deres hverdag, men der er ikke offentlig adgang til disse udstillingsarealer.

Udstillingsperioderne er 2 -3 måneder, og der er ikke mulighed for at afholde fernisering.

Kontakt Vivi Holm, vh@pigespejder.dk

Rådhuset i Allerslev

Lejrevej 15, 4320 Lejre

Udstillingsområdet er gangarealer i underetagen på rådhuset, der ligger i niveau med omgivelserne. Med udgangspunkt ved trappen/elevatoren ned fra stueplan er der en gang til højre for trappen, der fører ned til kantinen. Til venstre for trappeområdet er også en gang, som igen deler sig til højre og venstre. Ad gangen til venstre ligger rådssalen. Der er vægge til både store og mindre værker. Hvor ophængning er mulig, er der skinner med flytbare kroge/snore, der skal anvendes. Der er plads til 25-30 værker alt efter størrelse og hvor meget luft, udstilleren ønsker mellem værkerne. Nogle af væggene er til mindre værker, men der er også god mulighed for at have store værker med. Man er velkommen til at besigtige området, så man som udstiller selv kan danne sig et indtryk af pladsen

Ved udstillingerne er der fernisering en torsdag mellem kl. 16 og 17, hvor rådhuset er vært ved en forfriskning.

Aftale om ophængning og nedtagning af udstillinger aftales med Karin Dall fra kunstforeningen – k.f.dall@privat.dk tlf. 4029 7552.

Kulturhuset Domus Felix, Lejre

Bygaden 20, 4320 Lejre er byens gamle mejeri, Allerslev Andelsmejeri,senere Lejre Andelsmejeri sluttende af med at huse maskinfabrikken Felix (mejeriudstyr). Bygningen fremtræder rå som opført 1889 og kun nænsomt renoveret. Ejer er Lejre Kommune, men huset drives af foreningen Domus Felix. Både den store sal med indgangsparti (og køkken) og den mindre, Fløjen, på 1. sal anvendes af aftenskoler (yoga) og foreninger til offentlige arrangementer såsom borgermøder og foredrag, men også til bankospil og det populære ‘Spis i Felix’. Lokalerne er i brug så godt som hver dag i sæsonen. I Salen er der plads til ca. 100 deltagere siddende ved borde. Der er handicaptoilet og handicapparkering, men antallet af parkeringspladser er begrænset.

Ophængningssystem  forefindes, og i foyer og sal er der mulighed for ophængning af 2-3 værker i meget stort format. Det totale antal billeder i Foyer og i Salen vil være ca.20-35 afhængig af størrelse, og i Fløjen ca. 10 mindre billeder. Udstillingsperioden er normalt en måned. 

Aftalen mellem Domus Felix og Lejre Kunstforening går ud på, at kunstforeningen skal sørge for ‘noget på væggene’ i perioder, hvor Domus Felix ikke selv har udstillinger af en eller anden art. 

Der er mulighed for at arrangere fernisering, hvor man som udstiller selv står for lokaleleje og evt traktement til ferniseringen.   Kontakt Kunstforening, Gunhild Rasmussen,  grgalleri@gmail.com.

Bøgebakken, Lejre

Sundheds- og plejecenteret Bøgebakken. Bøgebakken 1, 4320 Lejre

Udstillingsområdet er gangarealer til højre og venstre for hovedindgangen. Hvor ophængning er mulig, er der skinner med flytbare kroge/snore, der skal anvendes. Der er plads til ca. 20 værker af forskellig størrelse og hvor meget luft, udstilleren ønsker mellem værkerne. Nogle af væggene er til mindre værker, men der er også god mulighed for at have store værker med. Man er velkommen til at besigtige området, så man som udstiller selv kan danne sig et indtryk af pladsen.

Udstillingsperioderne følger årets 4 kvartaler.

Aftale om ophængning og nedtagning af udstillinger aftales med Karin Dall fra kunstforeningen – k.f.dall@privat.dk tlf. 4029 7552.

Hvalsø Ældrecenter

Roskildevej 11, 4330 Hvalsø.

Udstillingsområdet er ved hovedindgangen samt fællesrummet til højre og herfra gangen ned mod køkkenet samt en beboergang, der ligger til venstre for fællesrummet. Hvor ophængning er mulig, er der skinner med flytbare kroge/snore, der skal anvendes. Der er plads til ca. 20 værker af forskellig størrelse og hvor meget luft, udstilleren ønsker mellem værkerne. Nogle af væggene er til mindre værker, men der er også god mulighed for at have store værker med. Man er velkommen til at besigtige området, så man som udstiller selv kan danne sig et indtryk af pladsen.

Udstillingsperioderne følger årets 4 kvartaler.

Aftale om ophængning og nedtagning af udstillinger aftales med Karin Dall fra kunstforeningen – k.f.dall@privat.dk tlf. 4029 7552.

Lægehuset Gyvelvej, Kirke Hyllige

Gyvelvej 1, 4070 Kirke Hyllinge.

Udstillingsområdet er venteværelset. Hvor ophængning er mulig, er der skinner med flytbare kroge/snore. Der er plads til 4-5 værker alt efter størrelse. To af pladserne er til mindre værker. Man er velkommen til at besigtige stedet, så man som udstiller selv kan danne sig et indtryk af pladsen.

Ophængning og nedtagning af udstillinger skal ske mellem kl. 8 og 9 mandag til fredag.

Udstillingsperioderne følger årets 4 kvartaler.

Aftale om ophængning og nedtagning af udstillinger aftales med Karin Dall fra kunstforeningen – k.f.dall@privat.dk tlf. 4029 7552.

BeneFIT, Osted

Klinikken BeneFIT  giver fysioterapeutisk behandling og adressen er Langetoften 9 A, Osted, 4320 Lejre

Huset er et tidligere plejecenter, og der er gode muligheder for at udstille på de lyse gange og i den store reception.

Der er plads til otte billeder, og udstillingerne vil normalt vare i 2 – 3 måneder, som vi rent praktisk kan aftale det med kunstneren.

Men der er også mulighed for i receptionen at udstille enkelte skulpturer (på kunstnerens podier).

Kontakt Vivi Holm, Lejre Kunstforening, vh@pigespejder.dk

GÅ TIL FORSIDEN

Senest revideret 6. oktober 2022