Hvalsø Skole

Der er skinner og kroge monteret, og de skal anvendes. Kontaktpersoner på skolen for udstillere: Lars Hansson, laon@lejre.dk & Katja Fabrin, katja@yellowtiger.dk

Rådhuset i Hvalsø

Udstillende kunstnere aftaler selv ophængnings- og nedtagningstidspunkt med rådhusbetjent Tina Janco, tlf. 5135 6091, tini@lejre.dk. Husk, at rådhuset lukker tidligt om fredagen. Ophængning og nedtagning bør i øvrigt så vidt muligt ske i rådhusets åbningstid. Udstillingsarealet er området til venstre gennem Borgerservice og ud mod vinduerne. Her kan der hænge ca. fem billeder. Dertil kommer de to lange gange, som man kommer ind til gennem to låste glasdøre. Klienterne/besøgende på rådhuset har ikke umiddelbart adgang til de gange, men det er et stort og direkte udtrykt ønske fra de ansatte, at vi også hænger billeder på disse gange, så de i deres hverdag får nogle kunstoplevelser. Overalt er der opsat nemt regulerbare kroge. Der er ikke behov for stige ved ophængningen. Lav gerne din egen A4-plakat til ophængning ved udstillingen til venstre for Borgerservice. Må kun opsættes vha. malertape.

Rådhuset i Allerslev

Lejrevej 15, 4320 Lejre

Udstillingsområdet er gangarealer i underetagen på rådhuset, der ligger i niveau med omgivelserne. Med udgangspunkt ved trappen/elevatoren ned fra stueplan er der en gang til højre for trappen, der fører ned til kantinen. Til venstre for trappeområdet er også en gang, som igen deler sig til højre og venstre. Ad gangen til venstre ligger rådssalen. Der er vægge til både store og mindre værker. Hvor ophængning er mulig, er der skinner med flytbare kroge/snore, der skal anvendes. Der er plads til 25-30 værker alt efter størrelse og hvor meget luft, udstilleren ønsker mellem værkerne. Nogle af væggene er til mindre værker, men der er også god mulighed for at have store værker med. Man er velkommen til at besigtige området, så man som udstiller selv kan danne sig et indtryk af pladsen

Ved udstillingerne er der fernisering en torsdag mellem kl. 16 og 17, hvor rådhuset er vært ved en forfriskning.

Aftale om ophængning og nedtagning af udstillinger aftales med Karin Dall fra kunstforeningen – k.f.dall@privat.dk tlf. 4029 7552.

Kulturhuset Domus Felix, Lejre

Bygaden 20, 4320 Lejre er byens gamle mejeri, Allerslev Andelsmejeri,senere Lejre Andelsmejeri sluttende af med at huse maskinfabrikken Felix (mejeriudstyr). Bygningen fremtræder rå som opført 1889 og kun nænsomt renoveret. Ejer er Lejre Kommune, men huset drives af foreningen Domus Felix. Både den store sal med indgangsparti (og køkken) og den mindre, Fløjen, på 1. sal anvendes af aftenskoler (yoga) og foreninger til offentlige arrangementer såsom borgermøder og foredrag, men også til bankospil og det populære ‘Spis i Felix’. Lokalerne er i brug så godt som hver dag i sæsonen. I Salen er der plads til ca. 100 deltagere siddende ved borde, mens der i Fløjen er plads til ## gæster. Der er handicaptoilet og handicapparkering, men antallet af parkeringspladser er begrænset. Ophængningsskinner forefindes, og i salen er der mulighed for ophænger, som også omfatter 2-3 værker i meget stort format. Udstillingsperioden er normalt en måned. Aftalen mellem Domus Felix og Lejre Kunstforening går ud på, at kunstforeningen skal sørge for ‘noget på væggene’ i perioder, hvor Domus Felix ikke selv har udstillinger af en eller anden art. Det totale antal billeder i Salen vil være ca. og i Fløjen ca. #.

Bøgebakken, Lejre

Sundheds- og plejecenteret Bøgebakken. Bøgebakken 1, 4320 Lejre

Udstillingsområdet er gangarealer til højre og venstre for hovedindgangen. Hvor ophængning er mulig, er der skinner med flytbare kroge/snore, der skal anvendes. Der er plads til ca. 20 værker af forskellig størrelse og hvor meget luft, udstilleren ønsker mellem værkerne. Nogle af væggene er til mindre værker, men der er også god mulighed for at have store værker med. Man er velkommen til at besigtige området, så man som udstiller selv kan danne sig et indtryk af pladsen.

Udstillingsperioderne følger årets 4 kvartaler.

Aftale om ophængning og nedtagning af udstillinger aftales med Karin Dall fra kunstforeningen – k.f.dall@privat.dk tlf. 4029 7552.

Hvalsø Ældrecenter

Roskildevej 11, 4330 Hvalsø.

Udstillingsområdet er ved hovedindgangen samt fællesrummet til højre og herfra gangen ned mod køkkenet samt en beboergang, der ligger til venstre for fællesrummet. Hvor ophængning er mulig, er der skinner med flytbare kroge/snore, der skal anvendes. Der er plads til ca. 20 værker af forskellig størrelse og hvor meget luft, udstilleren ønsker mellem værkerne. Nogle af væggene er til mindre værker, men der er også god mulighed for at have store værker med. Man er velkommen til at besigtige området, så man som udstiller selv kan danne sig et indtryk af pladsen.

Udstillingsperioderne følger årets 4 kvartaler.

Aftale om ophængning og nedtagning af udstillinger aftales med Karin Dall fra kunstforeningen – k.f.dall@privat.dk tlf. 4029 7552.

Lægehuset Gyvelvej, Kirke Hyllige

Gyvelvej 1, 4070 Kirke Hyllinge.

Udstillingsområdet er venteværelset. Hvor ophængning er mulig, er der skinner med flytbare kroge/snore. Der er plads til 4-5 værker alt efter størrelse. To af pladserne er til mindre værker. Man er velkommen til at besigtige stedet, så man som udstiller selv kan danne sig et indtryk af pladsen.

Ophængning og nedtagning af udstillinger skal ske mellem kl. 8 og 9 mandag til fredag.

Udstillingsperioderne følger årets 4 kvartaler.

Aftale om ophængning og nedtagning af udstillinger aftales med Karin Dall fra kunstforeningen – k.f.dall@privat.dk tlf. 4029 7552.

BeneFIT, Osted

Klinikken BeneFIT  giver fysioterapeutisk behandling og adressen er Langetoften 9 A, Osted, 4320 Lejre

Huset er et tidligere plejecenter, og der er gode muligheder for at udstille på de lyse gange og i den store reception.

Vi skønner, at der er plads til 10 – 15 billeder, og udstillingerne vil normalt vare i 2 – 3 måneder, som vi rent praktisk kan aftale det med kunstneren.

Men der er også mulighed for i receptionen at udstille enkelte skulpturer (på kunstnerens podier).

Kontakt Vivi Holm, Lejre Kunstforening, vh@pigespejder.dk

GÅ TIL FORSIDEN

Senest revideret 12. juli 2022