Kulturhuset Domus Felix, Lejre – Salen

“Klassekammeraterne”

Bag KLASSEKAMMERATERNE står nogle mennesker, der i dag er midt i 70-erne, men som gik i folkeskoleklasse sammen i slutningen af 1950-erne og begyndelse af 1960-erne på Ny Østengaard Skole i Vigerslev/Valby.

 

Vi samledes til vores 50 års afgangsjubilæum i 2015, og her viste det sig, at nogle af os havde kastet os over den skabende kunst i forskellige former og udtryk. Og efter et længere tilløb på 7 år, er vi gået sammen om at holde en fælles udstilling i april måned i Domus Felix i Lejre.

 

Det er denne udstilling, vi gerne vil invitere jer til. Temaet er “Liv og kunst i forvandling”.

Kulturhuset Domus Felix, Lejre – Fløjen

Hvalsø Ældrecenter

Karen Margrethe Hartvig

karen@hartvig.dk

Jeg er en nordjyde bosiddende i Roskilde. Har været lidt rundt med familien pga arbejde. Min tid i Warszawa åbnede mine øjne for kunst generelt, og siden har jeg, når muligt, søgt kurser og malefællesskab, og derigennem udviklet mine kompetencer. Jeg lærer stadig – hvis ikke, er man vel gået i stå! Det er også her jeg finder ro, og det udtryk finder du også i mine billeder. Jeg maler primært på lærred, men også på og med papir. Andre siger: “Arbejder undersøgende og reflekterende, sanseligt. I tæt kontakt med sine materialer. Mærker fladerne, strukturen og vibrationen, der opstår undervejs, og slutter først, når den rette stoflighed og stemning er på plads.

Plejecenteret Bøgebakken, Lejre

Vibeke Sørensen

Jeg hedder Vibeke Sørensen , og bor i Kr.Såby, med min mand, jeg har malet i ca.7 år, og er meget glad for det. Jeg bruger meget natur til inspiration, men også fotografier. Efter 37 år som frisør i Kirke Såby blev jeg fanget af at male. Jeg har udstillet en del forskellige steder

Lægehuset, Gyvelvej, Kirke Hyllinge

Hanne Gjørup

Lejre rådhus, Allerslev

Steen Egede Johannesen

Skrænten 28, Strøby Egede, 4600 Køge, www.gallerijohannesen.wordpress.com, email steenegedejohannesen@gmail.com

At male akvarel er en underlig størrelse. Når man har valgt sit motiv og sidder med sit helt hvide stykke papir, er det ikke altid, at resultatet bliver som man havde forventet, men det er jo det, der er det sjove ved denne udtryksform. Akvarelbilleder behøver ikke at være præcise men skal tværtimod være diffuse og udtrykke en stemning. Mine motiver er fortrinsvis danske landskaber med en overvægt af stevnske motiver.

Jeg er uddannet arkitekt, og har altid interesseret mig for akvarelmaling, men der var først da jeg gik på pension, at jeg for alvor kom i gang.

Lejre rådhus, Hvalsø

Henriette Muus

Udstillingen er bygget op omkring mine digte og akvarel/pastel/akrylmalerier, som kredser om livet med dets mange facetter.

Hvert digt med tilhørende akvarel er en hyldest til livet og naturen, men også et budskab om at huske dem der har brug for dig.

Akvarellerne er nonfigurative og naturinspirerede med mange farver og dybde, som betragteren selv kan gå på opdagelse i.

Tid 

I min jagt på i morgen
har jeg udskudt i dag
mistet i går
og fortrængt livets smag.

Tiden er blevet min hersker
over mig bestemmer minutter, timer og år,
jeg haster åndeløs afsted efter urets tikken
alt imens mit eget liv stille forgår.

Men lad blot tiden bestemme
så jeg kan give den skylden
for det jeg ikke formåede
nemlig at lægge min tåbelighed på hylden.

Hvalsø skole

Ingen udstilling for tiden

GÅ TIL FORSIDEN

Siden revideret 13. april 2022