BeneFIT, Osted

Kunstmaler Ove Frimodt Jacobsen

(1923 – 2007)

Frimodt Jacobsen blev uddannet på Kunstakademiet i København.
Han udviklede sig som kunstner bl.a. derved, at han modtog undervisning af Vilhelm Lundstrøm og William Scharff.

Som etableret kunstner boede Frimodt Jacobsen med sin familie i Lyndby i Lejre Kommune. Her ved Roskilde Fjord samt på Bornholm og på Færøerne hentede han de fleste af sine motiver, men der var også bl.a. græske motiver i hans efterhånden omfattende værksamling, ligesom nogle af hans billeder afspejlede tolkninger af bibelske motiver.

Udvalgte udstillinger:

Charlottenborg, separatudstilling i 1952
Den Fries Udstillingsbygning, 1960
Kunstnernes Efterårsudstilling 1981
Kunstnernes Påskeudstilling 1983
Lokalt har Frimodt Jacobsen udstillet på biblioteket i Kirke Hyllinge og flere steder i Lejre Kommune i Lejre Kunstforenings regi.

Kontakt:
Inger Østerholt
Telefon 42332927
Mail:  inger.oesterholt@gmail.com

Kulturhuset Domus Felix, Lejre – Salen

Henriette Muus

Henriette Muus, kunstner, journalist og forfatter, er født i Danmark, men har i lange perioder boet i Frankrig, Italien og Tyskland.  Hun vendte tilbage til Danmark i 1992 og blev ansat i Danmarks Radio. Derefter arbejdede hun 10 år som politisk medarbejder på Christiansborg, senere som pressechef for Kristendemokraterne, og i 2009 valgte hun at forlade politik for at arbejde som freelancejournalist, bl.a. for at få mere tid til at koncentrere sig om poesien og maleriet.

Hendes digte : “De 4 årstider” er sat i musik af komponisten Henrik Metz  og Endnu Et År 2019 B, ligger på Youtube hvor hendes digte synges af sanger og komponist, Mogens Christoffersen.

I 2005 udkom hendes digtsamling ”I min jagt på i morgen har jeg udskudt i dag”, hvor hun beskriver menneskers liv i dagens Danmark gennem digte med illustrerende akvareller.

I 2006 mødte Henriette Muus den engelske forfatter Fay Weldon, der blev begejstret både for budskabet i digtene og for Henriette Muus’ meget personlige og smukke illustrationer til dem. Fay Weldon bad om lov til at gengive digtene på engelsk.  Bogen udkom på engelsk i 2008.

This is a book by someone who is both a poet and a visual artist. It is quite rare

to find both in the same body. The ordinaryemotions of being alive – love, fear, shame, grief, joy, depression,those spurts ofsocial indignation we all experience – given proper voice and form.

I am not a born poet: Henriette Muus is. She has the vision” Fay Weldon. 

Henriette Muus og Fay Weldon har sammen optrådt adskillige gange med digtene i både Danmark og England. Henriette Muus er i dag med sine digtoplæsninger og udstillinger meget efterspurgt.

I 2014 udkom ”Imellem mine dybeste tanker”, digte og akvareller som kredser om livet med dets mange facetter. Hvert digt med tilhørende akvarel er en hyldest til livet og naturen, men også et budskab om at huske dem der har brug for dig. 

Akvarellerne er nonfigurative og naturinspirerede med mange farver og dybde, som betragteren selv kan gå på opdagelse i.

“Det er mit håb, at digtene med akvarellerne vil give stof til eftertanke samt efterlade læseren en anelse varmere i sjæl og sind.”
Henriette Muus
.
 

I 2020 bevægede Henriette Muus sig ind i biblens univers.

“De sidste år har været mørkets Covid år,med isolation, ensomhed, utryghed, angst, og rystende hamstringer, og jeg følte jeg måtte arbejde med noget der bragte lys og gav betragteren tid og lyst til eftertanke, der startede tanken med at gå mere i dybden med noget. Derfor valgte jeg at bevæge mig ind i biblens univers.” Henriette Muus

Kulturhuset Domus Felix, Lejre – Fløjen

Hvalsø Ældrecenter

Margit Neumann Thomsen

Jeg har malet i mange år og udstillet mange steder i Danmark, Ungarn og Irland. Farverne har talt til mig siden jeg var barn og lavede flotte mønstre, mens far malede landskaber og blomsterbilleder.

Jeg interesserer mig for spiritualitet og livet i naturen, også i den menneskelige natur. Det er en dejlig proces at forsøge at udtrykke det, der lever indeni, at udtrykke sjælens verden, glæden og det skabende lys, der bor i alle mennesker.

Jeg ønsker jer god rejse i min billedverden.

Margit Neumann Thomsen, tlf. 50236028.

Margit.neumann.thomsen@gmail.com,   Du er altid velkommen i mit atelier for yderligere oplevelser og snak.

Plejecenteret Bøgebakken, Lejre

Vibeke Sørensen. Jeg bor i Kr. Saaby, og er gift med Henning. I 37 år har jeg arbejdet som frisør. Da jeg går på pension, begynder jeg at male. Jeg har gået i malerskole i 8 år, og har udstillet talrige steder i Roskilde og i Lejre Kommune. Min inspiration kommer fra naturen og fra fotos. Dét at male er min passion, og jeg er en flittig maler derhjemme. Ligeledes er jeg i et malerfællesskab.

Billedskaber Irene Larsen, årgang 1952, pensionist, og har malet siden 1996, begyndte med akvarel på en højskole og derefter på højskole både i Danmark og Finland for at lære at male ikoner:

“At male er for mig er et “must”. Jeg bliver inspireret af andre kunstneres værker, når jeg kan se, at de tør lege med penslen og gøre som lysten tilskynder. Så får jeg også stor trang til at gribe malerpenslen.

Jeg maler både med akvarel og med æg tempera. Jeg er nysgerrig i at afprøve nye udtryksformer og teknikker. Naturen inspirerer mig særligt og især træer har i flere år været mit favoritmotiv.”

Birthe Brixtofte

Livsglæde og Totaloplevelse er overskriften for mit maleri

Naturen er udgangspunktet i mit maleri og jeg søger min inspiration i Danmark, især i Odsherred og på øerne i Sejerøbugten og ved rejser i Norge, Sverige og Frankrig.

Jeg har malet hele mit liv, er uddannet dekoratør og har deltaget i kurser hos den sydafrikanske maler Robert Mc Lean i Sydfrankrig og hos Gerda Svane i Odsherred.

Jeg maler med akryl, olie og akvarel.

I 1997 deltog jeg i Roskilde Bys Kunstfond udstilling og vandt 2. prisen.

Efterfølgende har jeg udstillet i Matisse Hus i Provence – den censurerede udstilling Roskilde åben – separat udstillinger i Farver Hammers gård i Roskilde – HK Huset i Roskilde – Roskilde Børne-og kulturforvaltning – Post Danmark i Ballerup – Multihuset i Vipperød.

For mig er maleri eller billedkunst, den livsglæde og totaloplevelse, som opstår i mødet med naturen og hvor jeg forsøger at gengive den kraft og energi som man bliver opfyldt af ved mødet, hvilket ikke betyder at naturen nødvendigvis afspejles på lærredet; men at indtrykkene omskabes ved hjælp af farverne på paletten som udtryk for mine oplevelser.

Lægehuset, Gyvelvej, Kirke Hyllinge

Lejre rådhus, Allerslev

Portrætter i stof af Elsebeth Hornung

Jeg er tekstilkunstner og syr portrætter i stof – det vil sige at jeg nærmest “maler” med stof og tråd. Med mit materialevalg og min arbejdsmetode skaber jeg nogle værker, der overrasker de fleste.

Portrætterne er ikke blot vellignende, men de er også kunstværker. Nogle har et helt fotografisk eller malerisk udtryk. På afstand kan det slet ikke ses, at billederne er i stof. Kommer du tæt på ses de mange fine detaljer og man opdager – ofte til sin store overraskelse – at de er i stof. Jeg er dybt fascineret af, hvad mange små stykker stof, som bliver bliver sat sammen på den “rigtige” måde, kan blive til. 

Mine værker tager udgangspunkt i et foto af en person, som jeg fx kan have mødt på en rejse. Eller det kan være et foto fra internettet eller et foto taget af en professionel fotograf, naturligvis med respekt af ophavsret.

Et færdigsyet portræt består ofte af flere hundrede stykker stof, som ligger lag på lag.

Det hele bliver syet med en let zig-zag på en helt almindelig symaskine og selvfølgelig med den rigtige farve sytråd. Når alt er syet, bliver det spændt op på en blindramme og monteret med en gummikant (cykelslange), som giver en fin smal indramning.

Lejre rådhus, Hvalsø

Hvalsø skole

Ingen udstilling for tiden

GÅ TIL FORSIDEN

Siden revideret 31. juli 2022